Booking and contact

teater@sagohuset.nu +46 46 12 21 41
Revingegatan 8 223 58 LUND
 

Bokning och kontakt

teater@sagohuset.nu 046-12 21 41
Revingegatan 8 223 59 LUNDprojekt

Teater Sagohuset finns över hela världen. För närvarande arbetar vi i konstnärliga, sociala och pedagogiska projekt i Etiopien och Grekland. Vi samarbetar och gör utbyten med andra teatrar, organisationer, föreningsliv, myndigheter och andra kulturinstitutioner. Lokalt, nationellt och runt om i världen.
Skapande skola-projekt genomförs över hela Skåne för alla åldrar.
Vill ni samarbeta med oss? Tveka inte, kontakta oss med din idé till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller 046-122141 

 

CULTURE LUGGAGE 
Varje människa har ett kulturellt bagage och Culture Luggage vill lyfta fram de likheter som finns i vår gemensamma sagoskatt. Genom sagoberättande och gestaltning skapar vi ökad förståelse och acceptans mellan flyktingar och lokalbefolkning. Culture luggage är ett EU-projekt delfinansierat av Creative Europe och ett samarbete mellan Grekland, Sverige och Italien.

Läs mer på http://cultureluggage.eu


PEOPLE TO PEOPLE 2018
Etiopien, Kenya

28/2-12/3 2018 åker Teater Sagohuset till Cirkus Debere i Etiopien för att där sammanstråla med Sarakasi Trust från Kenya. Där fortsätter vi samarbetet kring sagoberättande och sagogestaltning i projektet People to People. 
Dessa båda grupper besökte Teater Sagohuset i augusti 2017. 

 
 
FAIDRA 2017
Grekland, Bulgarien, Polen, Italien
Under 2017 medverkade Teater Sagohuset tillsammans med 7 andra Eu-länder i projektet FAIDRA.
Projektet behandlade personliga berättelser och vittnesmål från vanliga europeiska familjer som upplevt invandring under olika omständigheter och perioder av landets moderna historia.
 Dessa berättelser har blivit "råmaterial" för en prestation, i genren dokumentär teater.
 Separation och återförening av familjemedlemmar, nedsänkning i en främmande kultur och efterföljande anpassning eller avslag, kampen för att förena arbete och familjeliv i en obekant miljö eller i två olika länder, känslor och livets realiteter, framgång och misslyckande, kommer att föras in i fokus att sy ihop ett lapptäcke av berättelser, situationer, meddelanden och känslor, i en bakgrund som visar en del av den senaste tidens sociala och kulturhistoria européer som inte lärs ut i skolan eller skriftlig i den officiella historien dokument.
 Projektet utmynnade i föreställningen Green Button Passport som spelades i olika städer i Europa.
I Lund spelades föreställningen den 29 oktober 2017 med skådespelare från de deltagande länderna samt skådespelare från Teater Sagohuset.
Länk till websida


MYRITH- INDIEN 2012Sedan 2005 har Teater Sagohuset haft ett samarbete med den indiska gruppen Natana Kairali och 2012 beviljades stöd för projektet MTRITH. Syftet med projektet är att stärka och utveckla kultursamarbetet mellan Teater Sagohuset och Natana Kairali och andra partners i Sverige och Indien och att medverka till fattigdomsbekämpning och ett jämställt och hållbart samhälle och att skapa ömsesidig kompetens avseende skapande och konstnärligt arbete med barn och unga och framförallt personer med funktionsnedsättning.Projektet pågick under 2012-2013 och inleddes med ett besök av Natana Kairali i Lund i maj 2012, där de även visade sin föreställningen "Sita". Samarbetet inkluderade seminarier och workshops om arbete med dans och drama samt andra kulturverksamheter för främst barn och unga med funktionsnedsättning.
Den gästande kutiyattamgruppen tillhör Natana Kairali- ett teater och forskningscenter där man ägnar sig åt flera av de traditionella och klassiska teater- och danstraditioner som finns i Kerala. Artisterna är utbildade av den legendariska Kutiyattamskådespelaren Guru Ammannur Madhava Chakyar. Centret grundades 1975 av Gopal Venu som sedan dess varit konstnärlig ledare. Natana Kairali är också en mötesplats för såväl den traditionella som den samtida teatern. Scenkonstnärer från hela världen samlas där till workshops, seminarier och utbyter erfarenheter mellan sina respektive traditioner.
Läs gärna vår sammanfattning till redovisningsrapporten här.
Fler bilder  

KIRSTEN - Om rätten att välja sitt eget liv
Projekt Kirsten ingår i ett flerårigt projekt där Teater Sagohuset på olika sätt och med olika målgrupper arbetar med frågor kring heder och frihet. Projektet är ett samarbete mellan Teater Sagohuset och riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadim) och föreningen Tänk om i Malmö.
 
Idag upplever cirka 70000 ungdomar i ålder 16-25 år att de inte fritt kan välja vem de ska gifta sig med. Det visar Ungdomsstyrelsens kartläggning "Gift mot sin vilja". Många unga tror också att de skulle bestraffas av sina föräldrar om de visar sig vara homo- eller bisexuella. Detta är bara några exempel på hur ungdomar i dag erfar att de saknar rätten att själva bestämma över sina liv.
 
Med projekt Kirsten vill Teater Sagohuset visa, lyfta fram och fördjupa olika frågor som berör individens rätt till egna livsval. I det offentliga samtalet sägs att invidiven är fri och okränkbar. Samtidigt visar samhället en oförmåga att försvara och skydda ungdomar som drabbas av förtryck och våld, när de vill göra egna livsval i konflikt med föräldras och släktingars traditon och kultur. Målgruppen är högstadie- och gymnasieelever samt personal.
 
Projektet består av:
* Teaterföreställning Kirsten, som antigen spelas på turné i skolans lokaler eller på Teater Sagohuset i Lund.
* Uppföljningsarbete för skolor
 
För mer information och anmälan, kontakta Teater Sagohuset på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller på telefon 046- 12 21 41
För vårt pedagogiska paket, se här. Perfekt för Skapande Skola!
Med stöd av Kulturrådet, Region Skåne, Lunds kommun, PostkodLotteriet, Chelha stiftelse, Folkuniversitetet


FÖRESTÄLLNINGAR GÄSTSPELAR VÄRLDEN
Teater Sagohusets föreställningar gästar ofta festivaler, teatrar och ambassader i andra länder. Föreställningen Max - Pjäsen om Bollen, Bilen och Lampan har gästat Norge, Danmark, Finland, Österrike, Frankrike, USA, Indien och på Kuba. Vargens Öga har spelats i Indien och Mera Max! har spelats i Danmark. 


 
 
MED STÖD FRÅN: KULTURRÅDET, REGION SKÅNE OCH LUNDS KOMMUN, FOLKUNIVERSITETET LUND
WITH SUPPORT FROM: KULTURRÅDET, REGION SKÅNE OCH LUNDS KOMMUN
site created and hosted by Intendit