Booking and contact

teater@sagohuset.nu +46 46 12 21 41
Revingegatan 8 223 58 LUND
 

Bokning och kontakt

teater@sagohuset.nu 046-12 21 41
Revingegatan 8 223 59 LUNDDen sjätte kontinenten
av Daniel Pennac
 Foto: Mark Goldsworthy
En familj drömmer om en värld fri från smuts. De startar en tvålfabrik! Under tre generationer växer företaget till ett internationellt konglomerat. Fabriken sprutar ur sig tvål, och i skuggan av tvåltillverkningen produceras - sopor. Världens fräschaste familj blir världens största producent av avfall. Avfall som nu flyter omkring i världshaven.

Daniel Pennacs humoristiska pjäs Den sjätte kontinenten behandlar den multinationella industrins framväxt under 1900-talet och konsekvenserna av människans rovdrift på naturen. Pjäsen är en satir över hur västvärldens strävan efter hög levnadsstandard har lett till att sopor släppts ut i världshaven i en sådan omfattning att skräpet nu bildar en hel kontinent – den sjätte kontinenten. I ett högt tempo får vi följa med på en lättsam tidsresa mot undergången.  


Foto: Mark Goldsworthy


Daniel Pennac är en av Frankrikes främsta författare för barn och unga. Teater Sagohuset har tidigare dramatiserat hans bok Vargens öga. Pennac har tilldelats priser som Prix Renaudot och Prix du Livre Inter. Den sjätte kontinenten uruppfördes 2012 i Paris. Detta blir föreställningens Svenska urpremiär i Peter Wahlqvist översättning. Regisserar gör Ida Wallfelt. Ida har sedan hennes examen från Teaterhögskolan arbetat på Helsingborg stadsteater, Byteatern i Kalmar och Insite i Malmö bland annat. Hon var del i det uppmärksammade scenkonstprojektet Fritt lopp för de dugliga i Sågmyra 2015. Detta blir hennes officiella regidebut. 

Foto: Mark Goldsworthy


UTBUDSBLAD FÖR ARRANGÖRER

Manus Daniel Pennac
Översättning Peter Wahlqvist

Regi Ida Wallfelt
Kostym Sandra Haraldsen
Kompostion Minna Weurlander
Scenografi Marta Cicionesi
Ljusdesign Mikael Wellershaus
I rollerna:
Elin Rusk
Märta Lundin
Niclas Fransson
Jerk Olsson Westin
Pär Malmström
Sandra Redlaff
 
MED STÖD FRÅN: KULTURRÅDET, REGION SKÅNE OCH LUNDS KOMMUN, FOLKUNIVERSITETET LUND
WITH SUPPORT FROM: KULTURRÅDET, REGION SKÅNE OCH LUNDS KOMMUN
site created and hosted by Intendit