Booking and contact

teater@sagohuset.nu +46 46 12 21 41
Revingegatan 8 223 58 LUND
 

Bokning och kontakt

teater@sagohuset.nu 046-12 21 41
Revingegatan 8 223 59 LUNDDaidalos & Ikaros
Från 13 år

Daidalos är världens bästa uppfinnare. Han arbetar åt kung Minos på Kreta i det antika Grekland och konstruerar den ointagliga labyrinten åt odjuret Minotauren. Men efter att Daidalos hjälpt drottningen Pasifaë att bli med barn med en tjur, och sedan föda monstret Minotauros, spärrar kung Minos in Daidalos och hans son Ikaros i labyrinten.
Daidalos konstruerar dock en flyktväg och varnar sin son för att flyga för nära solen...

Föreställningen är regisserad av Björn Granath som är en välkänd skådespelare och regissör med lång erfarenhet från både teater och film. Han äger en stor kunskap om Dario Fos monologer och har jobbat på Pistolteatern, Teater Narren och i Dramatens fasta ensemble. Dario Fo är en italiensk dramatiker, regissör, författare och satiriker. Han har under sin karriär utarbetat en serie monologer som Historien om Tigern, Mistero Buffo och Lik till Salu. Fo tilldelades nobelpriset i litteratur år 1997.

"Daidalos och Ikaros är en innehållsrik och tankeväckande historia om att vara för smart för sitt eget bästa, om makt, om relationen mellan förälder och barn, om att fly, om att drömma, om att kanske sikta för högt – eller möjligen offra allt för drömmarna ... Ola Citron är en lysande guide in i labyrinten."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

"Trots att det bara finns en person på scenen är det inte en klassisk monolog. Ola Citron spelar tre roller, Ikaros, Daidalos samt en berättare. Genom förändringar i röst, kroppsspråk, minspel och en rikt utbud av gester flyter han mellan de två rollerna och berättaren."
Peter Johansson,
Kulturbloggen

"Cítron förflyttar sig flyhänt mellan de två kropparna och det är ingen tvekan om att hans insats är ett kraftprov."
Boel Gerell, Sydsvenskan

   
Foto: Mark Goldsworthy

UTBUDSBLAD FÖR ARRANGÖRER
Finns även som klassrumsföreställning. Kontakta Teater Sagohuset för mer information och pris. 046122141
Av Dario Fo
I regi av Björn Granath

 
På scen: Ola Citron

Översättning: Carlo Barsotti
Förlag: Nordiska ApS
BOKNINGSBAR
För kontakt: 046 - 12 21 41. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
 
MED STÖD FRÅN: KULTURRÅDET, REGION SKÅNE OCH LUNDS KOMMUN, FOLKUNIVERSITETET LUND
WITH SUPPORT FROM: KULTURRÅDET, REGION SKÅNE OCH LUNDS KOMMUN
site created and hosted by Intendit